Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Oct 1, 2015

Cuti-Cuti : Johor - Universal Studio Singapore

As Salam.. Hii...

Maaf ye out topik jap..
asik2 citer kraf pun jemu jgk kan.. 

memandangkan blog ni pun dah mcm rojak.. so letak je la sume kat sini.

U all layan gambar je ye.. K.Sue pegi ni cuti Merdeka hari tu.. 29-31 Aug 2015



pic 1 : ni masa mula2 nak gi ke singapore. Naik bas dari KSL hotel JB. Bas lambat sampai .. Geram!!
Dah la kena turun naik , turun naik , kat imigresen.. mula2 imigresen Malaysia, pastu imigresen Singapore.. & even u all cepat mcmana pun..tapi kena tggu semua ada baru bas jalan.. hahaha.. sambil menunggu .. selfie la :P



pic 2 : Ha da sampai .. sume org nak bergambar dpn globe. Eh.. x la besar mana pun globe ni eh.. terlebih imaginasi makcik .. 
ok..masuk2 je nt amik map dulu eh.. ada dialog sikit pasal map ni .. lokasi dialog ..waktu que nak masuk uss

Nisa : Ibu amik la map dulu.. kat mana map tu?
ibu : x pe.. ada kat dlm.. 
kimi : eh ibu.. tau2 je.. mcm pernah pegi ...

hahaha.. ibu mmg dah hadam pasal uss tau , u all je x tau


pic 3 : ni tempat mula2 kitaorg masuk.. diaorang ikut pemandu pelancong yg x pernah pegi ni.. masa beratur ni bole pulak hubby ckp ..rugi pulak x beli express ticket.. tp kan.. x pyh beli pun x pe.. mahal you ..nak pulak dgn nilai RM kita skrg. 

Tapi if u all mmg jenis suka sgt nak main 4-5 kali tu..beli la express ticket  yg unlimited.. makcik x koser...

pic 4 : ni kat ancient egypt.. nak masuk tapi diaorg tutup sekejap.. lunch hour kot ke apa ntah..
ada la jumpa perempuan mesir yg gediks amik gambar .. tengok dari jauh je.. 


Pic 5 : ni katanya game baru .. puss & boots.. cantik2 sume dlm uss ni .. 

pic 6 : yg ni.. x berani naik.. naik yg sky apa ntah tu pun rasa nak pengsan.. yg ni mintak ampun la


pic 7 ; ni along the street.. mmg rasa msuk dunia lain kt dlm ni.. very nice building etc..



pic 8 : selfie2.. even ada beberapa tempat  game yg x amik gambar.. mcm kt far2 away.. actually kat situ plg cantik bg k.sue ..sbb istana dia osem you.. tp dah penat time tu.. 

kalau u all nak tgk gambar2.. google je.. bersepah ..blog2 pun byk cerita pasal uss. Dapatkan tips2 ..kena rajin blogwalk & membaca .. 

kak sue nak share satu blog ni dgn u all.. semoga memberi manfaat bg yg berhajat ke USS.

klik sini :- USS Trip

ok till then.. wassalam..

1 comment:

Dhani Tour Bandung said...

Salam sejahtera Tuan / Puan, Sebelum itu ingin memohon maaf kerana membuat promosi disini...
Semoga Tuan/Puan senantiasa diberikan kesihatan yang baik dan dimurahkan rezki(Amiin). Buat Tuan/Puan yang sudah merancang bercuti ke Bandung/Jakarta dan memerlukan kereta beserta pemandu bolehlah hubungi kami :

WhatsApp : +6282214441280
Call : +6282214441280
Call : +6282282222896
Email : Dhanibandung@yahoo.com
Blog : Melancongdibandung.blogspot.com(Dhani Tour Bandung)
Website : www.paketpelanconganbandung.com
Kami sangat mengutamakan kepuasan tetamu dan dijamin harga yang sangat berpatutan...Insya Alloh kami memberikan service yang terbaik dan layanan taraf 5 bintang...

KAMI PUN MENYEDIAKAN PAKET BERUPA TRANSPORT DAN HOTEL

Semoga inform dari saya dapat memudahkan urusan bercuti Tuan/Puan untuk ke Bandung.
Nb : Yang lebih mahal itu banyak, yang lebih murah pun ada tapi kami janjikan yang terbaik dari Dhani Tour Bandung... (Insya Allah) Jom mari melancong di Bandung murah sahaja... Wassalam dan Terima Kasih...

JOM MELANCONG INDONESIA…
CITY TOUR BANDUNG DAN CITY TOUR JAKARTA