Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Apr 23, 2014

2 in 1 - Brooch & Hair Clip

Assalam & hi..

My First time buat 2 in 1 brooch ni. Mengapa ye begitu lama berkraf tapi baru 1st time buat?
emm.. sebab utama.. Kak Sue tak suka bunga. Ada juga la beberapa kali buat brooch bunga atas permintaan customer. Tapi 2 in 1 ni.. mmg kali pertama.

Lagi satu sebabnya.. nak buat bunga kena guna acrylic felt ( jenis lembut ) kalau guna poly hasilnya kurang cantik.. nampak keras dan susah nak bentuk, sedangkan kak sue punya stok sume poly2 aje hihi.

Pape pun.. meh tengok bunga ni.. menjadi tak agaknye ye??


Ni je .. sebab kak sue ada 3 kaler je felt lembut ni .. sabor je lah. Kak Sue buat ni utk ready stok jualan kiosk nanti. KIOSK?? tihtihtih.... nanti kita citer pasal kiosk ok :)

Tamo citer panjang2 .. nanti u all jemu plak. Kalau ada masa, Kak Sue share tuto bunga ni.. kalau nak cepat.. u all google je.. tulis la pape.. felt flower tutorial .. berlambak nt keluar .

Ok see you & take care ye.
Wassalam.

“Allah akan menolong seorang hamba, selama hamba itu senantiasa menolong saudaranya. (HR. Muslim)”


No comments: