Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Feb 21, 2014

Needle Felting

Assalam readers..
Thanks for drop by..

Alahai.. mukadimah .. iye lah.. sebab baru balik dari new zealand.. blog walk je .. hihi

apa bende needle felting? .. kak sue pun kurang arif ni.. tapi dah lama sangat nampak diaorang main2 wool felt cam tu. Among us just famous yang mcm kain tu je kan.. sekeping2. Ada poly felt, ada wool felt. Tapi yg ni panggil 'core wool. Sebiji cam kapas..  susah nak citer.. u all tgk gambar bwh nih..
warna sgt cool


bentuk2kan macamana yg kita nak..

panjang2 cam gini hihi..

hasilnya .. 
Tapi jenuh gak lah kalau tangan keras kak sue nak buat cam ni. Pape u all bole visit blog ni : LIVING FELT

ni juga hasil dari needle felting
Kalau yang cam ni?? Ya ampun .. bagaimana nak buat cam ni huhu..
jemput singgah blog asalnya FELT ALIVE

Ok .. hope u got idea of it .. ewah.. pape pun teruskan hidup kreatif ..hahaha .. my craft, my hobby, my therapy .. setuju tak crafters?

Wassalam.

No comments: