Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

May 10, 2013

Name Keychain

Assalam Friday evening..
Pe kabo sume... hope everything ok ye.

Last 2 weeks klau x silap..ada sorang crafter tanya kak sue cam ne nak jahit tali utk sangkutkan keychain.
Actually kita tak jahit tu dik.. gam saja. Pernah dulu kan kak sue dah citer pasal ni.. kak sue mintak dia godek2 blog kak sue ni..tapi x jumpa. kak sue pun kurang rajin nak cari .. & rasa nak buat post baru yg lebih segar hihi..

So untuk beginner, boleh tgk sini ye...


  1. ambil tali & gam pada felt. (gambar plg atas)
  2. klau nak bagi kemas boleh ambil cebisan felt & tampal atas tali. Ini optional, tak nak buat pun tak pe. Tapi klau buat , lagi kemas.
  3. kemudian, lapiskan, jahit , isi fiber & siap :)
Semoga memberi manfaat 

No comments: