Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Dec 13, 2012

Recycle ..

Assalam & afternoon..
Kak Sue ada 30 min aje utk tulis post ni.. jeng2..apa yg kak sue recycle?
Actually plan dah lama..tapi baru last week menjadinya.

Bahan terbuang yang kak sue guna : tin biskut (yg kosong ye.. mkn dulu biskutnya) , lebihan kain felt, buttons yg reject.. ready cut felt yg dah berkurun simpan ( bentuk burung, love, sotong x siap..)..

cam ne nak buat? Kak sue guna gam panas .. mula2 just amik je perca2 felt tu & mula tampal disekeliling tin. . lupa lak..tin biskut tu kita kena potong bahagian atas dulu..biar berlubang..
Ok.. dah siap tampal felt keliling tin, amik ready cut felt , gambar pape je.. tampal atas lapisan felt tadi. Dah siap tepek2 tu.. amik pulak button2 yg reject..button yg x de lubang, yg senget2 bagai tu, buat la hiasan ikut suka.

Masa buat tu kak sue x de plan pun.. tampal apa yg tercapai di tangan.. warna pun ikut nasib je.. so slps lbh kurang 10-15min kot.. maka ini lah hasilnya..


hik.. tin ni boleh la nak taruk pape .. kak sue buat  'TONG SAMPAH' .. tp mybe sebab comel kot.. sume org x mo buang sampah kat dlm ni...

well.. sape nak try lak lepas ni? Sila2...

Wassalam :)