Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Jul 5, 2012

Perkongsian Ilmu - Patern

Assalam & Salam Satu Malaysia.. tetiba lak satu malaysia hari ni.. biarkan je..

Dah agak lama kan kak sue tak share tips ngan u all. Ada banyak tips yang nak dikongsi sebenarnya.. cuma masa tak begitu mengizinkan , bila fikir nak amik gambar & edit tu yg buat kak sue tak berapa rajin. Namun untuk u all kak sue gagahkan diri untuk merajinkan diri & buat yg terbaik. Ilmu harus dikongsi.. :)

Okay..tips apa kali ni? Patern?
Kalau ada yang ikut facebook kak sue sure tau kak sue punya printer sedang mogok..tak mau makan..( x leh loading) , so tak leh nak print. Tetiba lak ada customer request nak angry bird female.. 'alamak..kak sue tak de patern yg dah print'.. so apa lagi, macam tak biasa kan.. tekap je la kat skrin laptop. Yang belum biasa buat, meh kak sue nak ajar hihi..


1. ambil sehelai kertas nipis (kak sue guna kertas buku sekolah)
2. lukis ye dik..
3. hasil tekap u all
4. lipat dua kertas tadi. yg ada gambar disebelah dalam. (lihat gambar 6)


5. bila dah lipat dua , lukis pulak bahagian2 kecil tu.. riben, paruh dll. bukan tekap kat laptop ye dik.guna   gambar yg sama. tgk gambar 6. kak sue tak lukis mata sebab kak sue guna mata gedik yg eyelash tu :)
6. pandangan sisi untuk yang masih keliru..
7. disebabkan kertas buku tu nipis.. kak sue tampal ngan salotape pulak supaya keras sikit.
8. kalau nak tebal..letak la byk2 salotape tu hahaha..


9. pastu..boleh la u all gunting seperti gambar di atas.

Kan mudah, dah dapat paternnya.. org kata, kalau nak seribu daya
Printer..ko nak mogok lama mana pun mogok lah..

Jom tengok hasilnya.. tada..

Comel tak? 

So, setakat ni untuk hari ni ye. Semoga perkongsian ini memberi manfaat. Kalau u all rasa tips ni berguna, share dengan kawan2 ye.
Wassalam. :)

***************
Promo : Pre oder buttons & craft supplies - harga sgt menarik. Email kak sue untuk senarai harga :)
Album di FB - HERE
***************

6 comments:

nelly ell said...

Waaaaa betul2 bijak....tq kak 4 sharing ur idea....

nelly ell said...

Waaaaa betul2 bijak....tq kak 4 sharing ur idea....

craftpinky said...

so sweets.. thanxs..

DIDOT said...

Like3.x penah terpk pun.heheh.thanx.;)

DIDOT said...

Like3.x penah terpk pun.heheh.thanx.;)

Chummy said...

Tq sume :)