Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Apr 10, 2012

Fridge Magnet Secret Recipe

Fridge magnet


Coffee or Tea ? hahaha.. 
meh amik satu sorang .. 'tepek' kat peti ais korang.. 
Kemaruk buat fridge magnet la pulak Kak Sue ni.. 

Ada ramai yg tanya kak sue macamana nak lekat kan magnet.. 
jawapannya..gam saje dik.


Tengok gambar atas, ini malas2 punya org bikin kraf.. sekeping je dan gam dibelakang. 

Nak guna gam apa? yg ni kak sue guna gam stick (glue gun) yg kak sue jual RM2.00 6 btg saiz 20cm tu. (aih..menyelam minum air nampak) Okay je gam tu..magnet dia still kuat & boleh lekat kat fridge :). 
Kalau x de gam tu? Guna aje lah gam UHU yg selalu u all gam felt tu. TAK BOLEH .. gam kertas tu tak boleh la , tak lekatnya..

Magnet ni pulak , jenis yg biasa org buat fridge magnet, tak kuat sangat. Kaler dia kelabu kehitaman. Kadang ada kesan hitam2 kat jari bila kita pegang. Ada satu jenis lagi, yg warna silver. (macam bateri jam tgn). Kalau u all guna magnet tu, tak boleh gam mcam gambar kat atas, nanti tercabut bila kita tarik, magnet lekat kat fridge, sebab magnetnya kuat. 

Kalau nak guna gak magnet silver tu? 
U all  kena gam dibahagian dalam, kemudian jahit. Maksudnya, tak bolehlah buat sekeping cam gambar atas tu. Kena buat 2 layer..

Tak kira, nak buat sekeping jugak!!
Make sure beli gam yg sgtttt kuat !


Ada tak magnet silver yg tak kuat sgt?
Emm..kak sue pernah guna rasanya.. betul2...ada :)

Fridge magnet ni, u all boleh juga buat cam keychain, letak fiber sikit. Fridge magnet tak cantik kalau terlalu kembung, nanti dia x balance.

Kalau nak letak fiber banyak-banyak? 
Aih..degil lah tu.. U all kena la cari magnet yg bersaiz besar utk stabilkan dia :)


Ada lagi? owh .. nak beli mana magnet ni? 
Boleh tgk SINI , SINI..

Okay2.. times out, class dissmissss....

Wassalam.




3 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

thnx kongsi ilmu kak sue,,

Sue said...

welcome yui.. :) semoga memberi manfaat

Akak Adek said...

as salam sis,

lawak la kamu ni =D

thnx tuto-i follow u =D