Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Feb 23, 2016

BULK ORDER yg urgent ..


Hi As Salam...
Cerita bulk order pulak.
Kak Sue terima order ni sebelum cuti Chinese New Year hari tu.
Ordernya ..100 pcs mini pillow untuk gift konvo student IKM kat tempat kak sue.

Organizernya datang walk in ke kedai. Dia pun tak tahu nak gift apa. so lepas gitu gini hahaha.. we decide mini pillow. wallaweh.. berdebar time terima tu.. sebabnya.. dlm fikiran cuma satu je.. sempat tak siap ni.

Terus kira ..berapa biji boleh siapkan sehari.. bajet2 boleh buat ..so terima je la. Take the challange haha.

So I tell you.. really tough tau..buat sorang2 & keje2 rumah still carry on. Time masak, mengemas etc ..kena stop jahit. So ..kurangkan tido je la..

meh nak tunjuk gambar ..
ni la dia .. rumit nak buat.. huruf tu potong sendiri .. jahit & gam ..
nampak simple tapi curi masa byk jgk tu 


Ni proses memula .. potong2..gunting2..
angkut dari kedai ke rumah..rumah ke kedai kikiki
Perlukan 2 bakul untuk cukup 100pcs

extra gift untuk organizer.. sempat lagi jahit tu.. bukan yg readymade ni
jahit time pagi..hari yg dia nak collect tu.

Tips untuk siapkan bulk order : 

u all buat satu step saje dlm satu masa. contoh..gunting kain je.. siapkan sume dulu..pastu gi next step. sama jugak ..time jahit ... jahit je sume dulu tak yah masukkan fiber , lebihkan benangtu, panjang sikit x pe.. Dah jahit semua, masukkan fiber & terus matikan jahitan tu. 

Gambar dah siap packing lupa amik huhu..

Ada sape2 nak tempah bulk order boleh whatsapp kak sue ye.. but please la.. jangan urgent2 tau. 
my number - 013.946.8836 .. no calls please!!


2 comments:

Yati said...

Hebatnya, boleh buat 100 pieces.
Tahniah, berjaya siapkan. :)

Chummy said...

tq sis.. berjaya tp rasa mcm nk demam je