Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Dec 30, 2015

Coaster la konon..

Hi.. As Salam

Entry ni akak tulis pada hari terakhir 2015.. nak bgtau tu je.. bukan nak memori daun pisang ye.. :)

Ok .. memalam ni , try buat coaster pulak. Sebenarnya ter inspirasi dari pinterest. (yg tak tahu pinterest sila google ye) and coaster itu adalah alas gelas.

Ada byk sangat item dan cara kreatif diaorang buat alas gelas tau. Tapi kak sue pilih yg kelihatan paling senang & simple .. dan kita boleh guna lebihan kain . Haa.. perca2 felt tu.



kak sue nak buat macam ni. Nampak senang kan.. mcm gulung2 je.. ok ..kak sue bg tutorial dia..


Maaf ye.. saiz nya begitu.. depa share mcm tu .. akak pun paste je la..  

So .. dah dpt bayang macamne nak buat kan. Gambar pertama, terus gulung sampai besar, gambar kedua, gulung kecik2 , kemudian camtumkan.

Tapi u all .. tak cuba tak tahu.. berpeluh jgk rupanya nak dapatkan seketul tu. Kak sue buat ..tak puashati..lepas belek2 hasil nya.. kak sue dapati ..tak sesuai guna poly felt ..nak pulak yg nipis , 1mm tu.. jenuh nak bagi tebal. 

So..better guna felt lembut..nampak tebal .. dan tak perlu panjang sgt kain nak guna tu.

nak tengok yg kak sue buat ? hihi.. jangan kutuk.. diam!!


kalau nak tgk idea lain..bole follow board k.sue kt pinterest .. SINI

ok..babai ...babai 2015

No comments: