Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Jul 8, 2015

Poket Syiling RAYA 2015

As Salam.. Hi :)

Jeng Jeng.. Raya is coming.. selain baju raya, kuih raya.. penting jugak DUIT RAYA..

GAWAT.. Ekonomi Meleset.. Minyak Naik.. Ringgit Jatuh  kan??
Apa kata tahun ni bagi duit syiling jer. Boleh?? Marah tak??

Zaman Kak Sue budak2 dulu.. tak kisah pun x dapat duit raya. Mak bapak ajar..raya pegi ziarah sanak saudara..jiran..sahabat taulan.. dpt duit raya kira bonus la. Tiap rumah pergi tu..makan, minum, sembang ..bukan sekadar collect duit raya.. 

Tengok sekarang zaman dah berubah.. budak sekarang .. ada yg bising klau dpt duit RM1.. apa hal?? Pastu datang x mo makan minum.. eeeii rasa nak sekeh sorang2..

Aiseyy.. panjang bebel makcik..!! Oppss sori eh..

Okay .. ni nak share poket syiling.. x de kena mengena dgn gawat dsbnya.. Idea Allah ilhamkan masa tengok felt berlambak & mencari idea baru.. tetiba ..dengan try & error sikit2 maka dengan izin Allah.. terhasillah poket syiling ni.

kegunaan :- of course la letak syiling ..dah nama poket syiling.. tapi kalau nak letak coklat yg bulat leper cam syiling tu pun ngam juga. Terpulang pada individu. 

Kemudian ada yg suggest..nt boleg taruk brooch kt belakang..jadikan brooch pulak.. well bolehla dipanjangkan idea ni.. 


nak..sebakul poket syiling

Ni semua design yg sempat K.Sue buat. Letih you.. ok..menaip pun dah agak panjang.. InsyaAllah ada masa & ruang kita sembang lagi.

Assalamualaikum.



No comments: