Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Mar 15, 2014

Rest Days

As Salam & Hi readers..
Selamat berhujung minggu ...

Macam2 berlaku lately kan.. Ujian untuk negara kita yg tercinta ni..
gempar dengan kehilangan pesawat MAS MH370 & juga jerebu yang teruk akibat kebakaran hutan. Kat tempat Kak Sue pun ada juga kawasan2 yg terbakar. Sama2 lah kita berdoa semoga Allah memudahkan urusan kita.

Apa aktiviti hujung mggu u all ?
Last week kak sue lunch kat tepi pantai.. best juga sesekali tukar selera. Cuaca memang panas tapi angin juga kuat.. tu yg best. Melayang-layang hihi.. silap2 pinggan nasi pun terbang you..

Hubby & anak2 Kak Sue
Kak Sue yg ambil gambar ni.. so x de dlm gambar ye huhu.. 

Nama pantai ni.. Pantai Sepat, area Kuantan. Kalau dari Pekan, belum sampai bandar Kuantan lagi.. U all yg selalu gi Kuantan & gi Teluk Chempedak tu..sesekali meh piknik kat sini. U all jgn cari area pantai2 teluk chempedak, batu hitam tu.. mmg x jumpa. Kena ke Tg Lumpur, Sg Soi .. pastu carilah Pantai Sepat.  Kak Sue kalau pasal nak bagi direction/location mmg fail. Korang google la dulu ye , kalau susah sgt.. hello je .. Kak Sue bwk gi sana.. ececehh.... Tapi.. pantai dia memang best & sesuai utk piknik. Diaorg selalu berkhemah & bermalam kat tepi2 pantai ni. BBQ kan.. best.

Selepas kenyang , kami terus ke Kuantan.. tapi sebab cuaca panas.. tak de mood nak berjalan.. then we all ke Beserah .. beli keropok lekor. Memang favorite kopok lekor ni... nama kedai tu .. "umie" kalau x silap. Selalunya beli je.. x kisah nama kedai pun. kopok dia mmg just nice .. tak banyak sgt ikan..tak banyak sgt tepung. Memang kena dengan selera kami sekeluarga. InsyaAllah.. bila pegi lagi nanti..Kak Sue ambil gambar signboard & detailsnya untuk u all ye..

Selepas beli keropok lekor tu.. we all just balik je la.. panas sangat pun x syok gak nak berjalan2. On the way tu .. dah dekat juga la dgn rumah kak sue.. tiba2 terkejut tgk asap berkepul2.. hutan terbakar .. takut .. tapi tak kan nak berhenti dalam asap tebal tu.. kang pengsan hidu asap.. so we lalu gak la.. alhamdulillah.. ok..boleh nampak juga api yg sedang membakar2 tu.. tapi gambar x smpat nak amik ..

dari jauh nampak asap cam ni.. takut tak?

kami.. dok dalam asap..
Alhamdulillah.. kami lepas je lalu. Tak lama selepas sampai di rumah kak sue tengok status di facebook, jalan ni -  ( Pekan - Kuantan ) di tutup. Kemudiannya hubby kak sue dapat gambar dari group whatsapp dia.. ada kemalangan berlaku.. teruk gila.. beberapa kenderaan terlibat.

TQ utk abg2 bomba yg bekerja keras utk padamkan api .. kesian mereka ni.. siang malam kerja. Kak Sue doakan Allah permudah kan urusan mereka. Tq byk2.

Esoknya.. pakaian dijemuran berbau asap huhuhu...



Okay.. sehingga ini dulu .. jumpa lagi.

No comments: