Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Feb 28, 2014

Tutorial : Rambu Ramba

Assalam & Hi..

Hari ni kak sue nak share tutorial  TASSEL. Apa tassel ye? Actually tak tahu nak panggil apa.. biasa kita tgk kat hujung tasbih tu. 


Hari tu kak sue nak buat tasbih & mencari tassel tu..tapi harganya boleh tahan juga tu .. ada yg jual 50sen satu. Sebagai alternatif lain.. kita boleh cuba buat sendiri. Senang je rupanya.. Jom ikut tutorial ni.


Tutorial ni kak sue ambil dari sini - THE MAKING SPOT
Ada banyak web tentang tutorial tassel ni.  Kak sue put a few here :)
Ok.. klau belum puas hati.. tanya aje cik google ye.. nt dia bantu :)

So kak sue stop sini dulu. Selamat mencuba.

1 comment:

anajingga said...

ringkas dan mudatq for sharing..