Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Feb 25, 2014

Saya Mahu Bercuti - Book Online

Assalam & Hi.. 

Emm.. dah hujung Februari .. I need rest.. a few months ni byk sgt tekanan..berfikir nak bercuti jg bg tekanan ..hahaha.. ye la kan.. nak ke mana? bajet bape? 

Biasa kalau ikut hubby kak sue.. mmg x de plan.. we all selalu spontan je. Jom pi langkawi... time2 tu packing baju. Dasyat ke tidak tu.. 

Ok .. ke mana pun & bila nak pegi tu .. biar je la.. tapi entry ni sebagai rujukan & persedian utk cuti2 yg lebih terancang haha.. atau juga untuk yg tetiba nak bercuti .

Sekarang sume nak online2 je.. so we book online la ye. Banyak web yg kita boleh book penginapan dgn harga yg lebih murah dari walk in. Kadang2 u all bole tengok Groupon .. harga memang best. Kak sue belum pernah beli dgn groupon..tapi book online utk penginapan tu biasa dah. 

Then tadi Kak Sue blogwalk & terjumpa blog REENA .. dia pun cerita pasal cuti2 & kak sue copy paste website yg u all bole book online. Jangan lupa klik sumenya & compare rate. Pastikan u all dpt rate yg paling baik. Perhatikan juga tax charges yg kena bayar serta syarat2nya. Lain web, lain ceritanya ok.


 Antaranya ialah :-


Boleh tambah agoda juga http://www.agoda.com/
satu lagi http://booking.com

agoda & booking.com kak sue dah pernah cuba.. ok no problem.

Ok 1st step siap.. bookmark sume web di atas, lepas ni.. dapatkan destinasi .. mau ke mana??



3 comments:

Zara Nurhaidah said...

sama la ngan zara n suami.. xda plan, tetiba jalan g holiday.. haha..kadang2 kalo rancang ni.. mmg xjadii.. ~.~

brick said...

Setakat ni pernah try latestays, ok la.

Chummy said...

masyaAllah..mcmana boleh termiss comment ni huhu.. btw tq singgah ye zara & brick :) jap lg singgah blog u all