Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Feb 3, 2014

CIMB ~ No akaun baru ~


Assalam.. 
CIMB .. upgrade service to serve us better. hihihi..
So utk makluman .. seperti yg dah diwar2kan sepelusuk dunia .. dengan sistem baru mereka ni, no akaun kita yg 12-14 angka tu akan menjadi 10 angka je. Bermula 03 Feb 2014. .hari ni la.
Macam mana nak tau nombor akaun baru ? Caranya login CIMB Click dan pergi menu “My Accounts > Account Number Lookup”. Yang tak de CIMB Click .. call la hotline diaorg.. 

So kawan2 yg nak trnsfer kat kak sue .. diharap hubungi kak sue dulu ..tapi kalau u all dah favorite kan no akaun kak sue dlm favourite list u all.. sistem akan tukar secara auto. Bole transfer terus je :). Walaubagaimana pun, buat sementara waktu ni, no akaun lama masih boleh guna.

Setiap perubahan mesti ada pro & kontra.. ada yg bunyi2 bising di fb tadi.. hahaha.. mcm2 citer.. susah nak hafal no baru la mcm2. emm biasa la tu.. kita kan customer .. kita kan nak guna service dia.. dia kan dah kata ' to serve you better '.  Yang baik2 tu kita terima je. Susah mula2.. dah biasa nanti senang la.

Dengar cerita.. sistem baru ni nanti di guna pakai di cawangan2 CIMB di negara2 luar juga seperti di Indonesia dll .. kot2 nak melancong , dgn sistem baru ni urusan perbankan kita akan jd lbh mudah .. gitu.
ok.. stop dulu ye.

OPPSSS... please take note ye.. u all cek akaun memasing.. if ada yang tak betul .. maksudnya balance u all tu .. jumlahnya terkurang atau terlebih .. u all report ye.. report kat bank bukan kat polis. Ramai juga yg 'hilang' duit .. actually sebab perubahan sistem la.. Kalau baki akaun terlebih report la juga .. hihi..biasa dgr org bising2 pasal baki kurang je.

Untuk lebih mudah.. u all boleh isi form ni CIMB ASSISTS atau bole pm di sini  CIMB Facebook
Semoga memberi manfaat. ~ see you ~

No comments: