Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Jun 5, 2013

Muhasabah diri..

Assalam & morning..
Readers..kak sue x boleh tido gara2 minum nescafe jam 11pm tadi.. skrg 1.11am sudah..

Early morning ni.. nak cerita kisah tadi.. kak sue merancang mlm tadi x mo masak (actually waktu masak kak sue kul 5ptg). Nak ajak family dinner diluar saja..sebabnya , kak sue fikir nak cepat..mlm nak pack barang2 utk pos esok & jg nak menyiapkan baki order yg jg nak di pos esok hari.

Mulanya hubby ajak kak sue dinner kat restoran A.. kak sue x nak.. ajak ke restoran B.. hubby x tak..so setuju utk ke restoran C.  Itu perancangan kami.. namun perancangan Allah siapa tahu.. On the way .. kereta kami breakdown..(selepas hati berdetik sesuatu yg buruk.. hahaha.. kan dah belajar law of attraction..)


gambar dari sini
Akhirnya selepas adik kak sue & lori tunda (towing service) sampai.. we all hantar kereta ke bengkel & dinner.. di mana? Restoran A..

Memang rezeki Restoran A kan.. MasyaAllah.. walaupun kak sue dah pergi sejauh 40km dari restoran A..kak sue kembali ke situ .. kenapa ye? Kerana memang sudah tertulis .. duit dlm wallet kak sue itu adalah rezeki nya..

Jangan marah jika Allah mengubah plan kita.. yakin .. Allah lebih tahu mana yg lebih baik untuk kita. 

Wassalam.. good night :)


No comments: