Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Mar 12, 2013

Ngomel...

Assalam ...
Apa khabar readers? Semoga kita sentiasa dalam perlindunganNya.
Pagi ni.. k.sue packing barang pre oder. Actually pre oder baru aje closed, item yg br oder belum pun sampai, tp memandangkan ada baki stok dari pre oder yg lalu..better klau pack aje terus nt tak lah susah2.

Macam tu la k.sue.. time management sgt penting. Nak pulak klau ada tempahan handmade. Date line kena jaga..for your own sake la... imej ..imej kita kena jaga. Berjanji biar tepat. Kalau amik tmpahan handmade, biasa k.sue bg satu date line kt customer. Selain dari disiplinkan diri utk manage masa,  jg mengelakkan dari customer keep calling n asking .. adoi, mmg x syok klau dpt yg cam tu.
So far, customer k.sue sume ok. Dia org akan tggu..sbb tadi dah bg date line kan. Tapi..pernah dpt sekali..even dah bg tau bila nk pos.. dia selalu sms .. tanya dah buat ke belum.. selang 2,3 hari tanya lg... dah jd tekanan pulak. Hahaha..jgn bg tekanan pada crafters ye sbb mereka menjahit dari hati..klau bengang...hasilnya jg bengang. (Hati bengang ke kak sue....)

Sebut pasal bengang..ari ni ada geram sikit.. tgk gambar flower tu. Kak sue beli mix color punya. Kalau pun mix, agak2 la kan dia punya kuantiti biarlah dpt lbh kurang sama banyak.. maksudnya , balance. Ni tak...kuning 100, purple 10. Kalau k.sue jual, siap kira setiap kaler dpt byk mana. Even yg kecik2 cam tiny button tu pun , k.sue usahakan supaya jumlah setiap kaler seimbang. Kepada supplier..take note la..even perkara kecik, tp bila kita ambil kira..ada xtra point utk kita tau..

Hihihi..ya ampunnn.. ari ni jiwa tak kacau pun..stress pun tak..hanya menaip apa yg terlintas. Mohon maaf andai ada yg terasa.
Wassalam.

P/s... bunga tu k.sue x beli di malaysia..

No comments: