Follow by Email

Lets Pray For Gaza

" YA ALLAH, sebagaimana Engkau pernah menghantar burung-burung ababil untuk menghancurkan tentera bergajah Musyrikin, maka kami bermohon kepada Mu Ya Allah, Turunkanlah bantuan Mu kali ini kepada umat Islam di Palestin. Hancurkanlah rejim Zionis yang kejam Ya Allah.. Amin "

Oct 14, 2011

Sengal tak ?

Assalammualaikum ..happy Friday morning. Semoga kita sentiasa dalam lindunganNya,

Apa nak cerita hari ni??  Hari-hari mengadap barang kraf..jari2 sume dah nak kematu.. Crafting is partime..yg fulltime itu ialah suri rumah tangga @ pengurus rumah tangga, hihi manager..

Sebelum ni pernah kerja? Actually byk..last before pindah ke Pekan ni, K.Sue pernah kerja kat Bukit Bendera Resort. Banyak2 tempat kerja..kat sini paling best. 
BUKIT BENDERA RESORT, MENTAKAB PAHANG
K.Sue kerja bahagian Sales & Marketing..clerk je. (sekolah x pandai). Handle sume kerja berkaitan dengan sales..keluar juga untuk buat marketing. Department K.Sue mula2 ada 3 org..pastu tinggal K.Sue ngan head department je. Bayangkan sibuknya kerja K.Sue. Layan walk in guest (utk wat fucntion, meeting dll), clerical job lg huhuhu.. 

K.Sue teringat satu citer lucu & sengal..
Pada satu hari yang sibuk, maybe lebih sibuk dari hari biasa..Kak Sue ambik satu call..lebih kurang cam ni..

K.Sue : Sales marketing, good morning.
Caller : May I have your head department names's, please (K.Sue dah lupa dia mintak nama tu untuk apa)
K.Sue : Gan Wee Kuan
Caller : Sorry..
K.Sue : Gan..Wee..Kuan
Caller : How to spell,  GUN ? 
K.Sue : (Dlm hati geram..cam ne la dia boleh terfikir nama org GUN) .. No , Not U, A..GAN.

Caller : Ok..Gan what?
K.Sue : Gan Wee (after a few sorries..dpt lah eja Wee) 
So dia dah dapat - Gan Wee
Sambil2 tu K.Sue menjeling kerja2 yang banyak tu.. 
Caller : How tu spell Kuan? 
K.Sue : K
Caller : Sorry..(line x clear)
K.Sue : K ..for Kuda (hampeh..tadi speaking kan main..keluar kuda)
Caller : Oh.. K, ok then
K.Sue : U
Caller : Ok
K. Sue : D
Tanpa tunggu respon dia K.Sue terus sebut huruf seterusnya A
then K.Sue terdengar mcm dia sebut eh.. dan dia ketawa kecil..kalau ikut ejaan yang K.Sue bagi ..inilah hasilnya..

Then..baru K.Sue perasan .. tapi sebab malu , terus je cakap...
" okay, that's all ya? Tq, bye"

Hahaha..ingat ini sampai mati..apa ke sengal..